6 Temmuz 2023 Perşembe

6 Temmuz Perşembe

"Nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım..." şarkısını az değiştirip "nasıl da geçti bir gün yine" namesiyle söyleyesim var. Yaz sıcağı bastırdı bir yandan, annemin ve benim evdeki iş güç diğer yandan gün hızlı bir tempo ile başladı ve bitti. 

Onca temponun üstüne bir de akşamüstü  metroyla Kadıköy'e gidip geldim. Tamiri biten tableti servisten aldım ve muhtemelen dört sene önce satın alırken ödediğimiz parayı tamir ve parça değişimi ücreti olarak bayıldım. Bu sene bozulan ev aletleri ve tamirleri konusundan gidiyoruz. Sırada televizyon var, ancak büyük iş çıkacak korkusundan o işe pek yüz vermiyorum. 

Şimdi yazı yazarken youtube açtım, karşıma Hania Rani'den yeni bir parça çıktı. 
Birlikte dinleyelim, bakalım beğenecek miyiz?

Dün posta kutusunda oğlum adına düzenlenmiş bir trafik cezası tebligatı çıktı: Aslında imza karşılığı verilmesi gerekirdi, posta kutusuna atıvermişler; hey gidi heyyy!
Geçen sene balayında Kapadokya'ya giderken 69 km ile sürat ihlali yapmışlar(mış). Nazar boncuğu olsun bari...



Eve doğru yürürken gördüm, ağaç gölgesi bulup öyle bir yayılmış ki, fotoğrafını çekerken suratıma şöyle bir baktı hiç istifini bozmadı.


6 yorum:

  1. Tamir işleri fena benim de kombi arızalandı dün, uğraştım nafile... pompası arızalanmış, bugün değişti usta.... sanki kuyumcudan altın aldım, düzgün bir adam tanıyorum, yine de baktım internetten... en azından kazıklanmamışım:)

    Parça da çok iyi geldi, teşekkürler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parçayı beğendiğinize memnun oldum Sevgili Okul Arkadaşım, ben de beğendim, huzur veriyor. :)

      Tamirat işleri üst üste gelince yoruyor doğrusu, neyse ki tamir edilebilir olması, hiç yoktan iyi tabii. :)

      Sil
  2. ya ben bu 69la yok efendim 80le falan radara yakalanmalara çok bozuluyorum. kimbilir hangi abuk yerde 50ydi hız sınırı da bizimkiler 69la yakalandılar...neyse nazar boncuğu olsun gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bir pedal dokunması kadar bir fark olmalı, neyse artık olan olmuş... :)

      Sil
  3. Evlat arkasından gelen radar / park ihlali klasiği :)) Bir dönem daha başlamış.. Babam okusa gülerdi, sanırım bizim 3. falan oldu.. Fakat daha komiğini Almanya yapıyor, kuzenim bir arkadaşıyla yıllar önce araba kiralayıp Balkan ülkelerini gezdi ve Almanya'ya da geldiler. Burada bir radar cezası yemişler, 4 ay sonra İstanbul'daki evlerinin posta kutusunda buldular cezayı :)))
    Elektrikli aletleri yine iyi tamir eden var, artık maalesef bizde hep "at yenisini al" kültürü hakim çünkü usta yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alacağım o parayı senden demişler, kısacası. Bizim Deli Dumrul misali, geçenden on akçe geçmeyenden onbeş akçe! :))
      Ya evet, bizde hiç değilse tamir işleri halen mümkün ve ustalar var. Sürdürülebilirlik deyip duruyorlar da bu tüketim kamçısını ne zaman eksik edecekler, merak ediyorum doğrusu...

      Sil

Hoşgeldiniz!