4 Kasım 2022 Cuma

4 Kasım Cuma

 * Sıradan bir cuma günü, pazar alışverişi, öncesinde planlaması, sonrasında yerleştirmesi vs. ile günün büyük bölümünü kapladı yine. 
Ayva, nar, mandalinadan sonra cennet hurması olarak da bilinen Trabzon hurması da çıkmış. Pazar yine rengarenkti.

** Öğleden sonra Suadiye'ye indim, alınacak ısmarlanacak peşine düştüm, kısmen hallettim. 
Bunca senedir geçtiğim yoldan geçtim yine ve fakat hiç denk gelmediğim bir şey oldu, Suadiye Lisesi'nin okul çıkışına rastladım, Cuma bayrak törenin sonrası, bütün okul birden Emin Ali Paşa Caddesine akmaya başlamış. Aman aman, nasıl bir hengame ve kalabalık. Tam o sırada okulun karşısındaki bir inşaata malzeme getiren kamyonun yük boşaltmasına da denk gelmemiş mi? Seyreyleyin cümbüşü, ya da en iyisi tahmin edin daha iyi.

***  Sıradan bir günde sıradan olmayan bir haber almak zor...
Ailemizin yıllardır gözlerini emanet ettiğimiz sevgili doktorumuz M. Hanımın dün akşam vefat ettiği haberini aldım, öğleden sonra. Hem de akıl almaz bir trafik kazasında, yolda yürürken araba çarpması sonunda üç gün yoğun bakımda kalarak ve doktor arkadaşlarının elinden hiç bir şey gelemeyerek. 
Söyleyecek söz bulmakta zorlanıyorum, sekreteri E. hanım "altı yıldır yanında çalıştığım için ne kadar iyi bir insan olduğunu zaten biliyordum, arayan herkes aynı sözleri söyleyince insan onun kaybı için daha çok üzülüyor" dedi, haklı olarak. 
Huzurla uyusun sevgili M. hanım, rahmet içinde...



Dip Not:
Akşamüstü eve dönerken alt sokakta rastladım,
Temizlik saati gelmiş, 
Kendilerini seyrettiğimi görünce şöyle bir baktılar, yeniden devam ettiler. 


4 yorum:

  1. Pazarın olduğu günler benim de günün büyük kısmı o işe gidiyor.Çok sinir bozucu.
    Trafik kazası ise en büyük fobim. Çok korkarım arabalardan. Başınız sağolsun. Çok acı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de şöyle düşün Joe'cuğum, diğer günler benzer işleri yapmıyorsun, tek günde hepsi bitiyor, aksi halde her gün benzer işleri yapmak gerekiyor.
      İmza: Pollyanna Ekmekcikız. :))
      Sağol canım, çok acı gerçekten... :(

      Sil
  2. ah çok üzüldüm Diş hekiminiz M.hanım için. Başınız sağolsun canım...
    Suadiye lisesi ( ki adı şimdi bambaşka bir şey sanırım) ablamın okuduğu, esruş hanımın da ablasının öğretmenlik yaptığı okul. gönlümüzde yeri ayrıdır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başsağlığı dileğin için teşekkür ederken bir ufak düzeltme yapayım cancağızım, vefat eden göz doktorumuz, diş hekimimiz değil. :(
      Suadiye Lisesi de yine, araya bir de okulun onarımı için bağış yapan kişinin adı eklenmiş sanıyorum. A, demek onlar Suadiye Liseli. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!