12 Kasım 2022 Cumartesi

12 Kasım Cumartesi

 * İki gün önce kardeşimle karşıdan dönerken, yoğunlaşmaya başlayan trafikte can sıkıntısı ilacı olarak radyo açtık. Hangi radyo ve programdı hatırlayamıyorum, Jan Garbarek deyince orada durduk. Gençlik aşklarımızdan Garbarek çook ünlü bir melodiyi saksafonuyla yorumlamaya başladı. Hem de birlikte çaldıkları tüm grup müthiş sanatçılardan oluşuyor. O an trafik sıkıntısı filan bitiverdi. 

** J.D. Salinger'in "Çavdar Tarlasında Çocuklar" romanına başladım. Gün boyunca başka işim olmadan oturup kitap okuyabildiğim günleri hasretle anıyor ve tekrar kavuşmayı dört gözle bekliyorum. 20-30 sayfa okuyup bir iki gün ara verince kitaptan kopuyorum, bu ara aklımda kuyrukları birbirine dolanarak gezen tilkileri de hesaba katarsak, kitap okumanın bölünmesi verimli bir sonuç sağlamıyor. Neyse artık, bu kadar okumak da hiç yoktan iyidir.

*** Akşam yemeği için buzlukta yazdan kalanlara bir hamle yaptım ve enginarlı bezelyeli dereotlu bir pilav yaptım. Annem yedi beğendi, bakalım çocuklar ne diyecek?



Dip Not:
Karşı apartmanın köşesindeki kiraz ağacı,
Baharda gelin gibi beyazdı,
Sombaharda altın sarısıyla parlıyor.

6 yorum:

  1. Enginarlı bezelyeli dereotlu bir pilav okura pek güzel göründü Sevgili Okul Arkadaşım, kokusunu hissetti diyebilirim; yiyenlere ve yiyeceklere afiyet olun:) Ve elbette Garberek.) Yazar da hep ilgimi çeker ama elim henüz gitmiş değil, bitirdiğinizdeki düşüncelerinizi merak ediyorum elbette:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap her güne bir bölüm hızında gidiyor, umarım dağılmadan bitireceğim. :))
      Bir Garbarek parçası dinlemek her zaman hem sürprizli, hem tanıdık sesi yakalamak demek, Sevgili Okul Arkadaşım. :)

      Sil
  2. ay garbarek abimizi özlemişim, ne güzel oldu sabaha onunla (seninle) başlamak :)

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim üç sebzeyi pirince yoldaş etmişsin Ekmekçim, afiyet olsun. Dereotunun rayihası bana hep baharı hatırlatır. "Çavdar Tarlasında Çocuklar"ı vakt-i zamanında "Gönülçelen" adıyla okumuştum, aslında tekrar mı okusam ya da Storytel'e mi başvursam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leylakcığım, bu pilavı Taksim'de şimdi kapanan Zencefil'de yaparlardı ve adı bahar pilavıydı. Tam senin keyfine uygun, yani. :))

      Sil

Hoşgeldiniz!