27 Mayıs 2022 Cuma

27 Mayıs Cuma

 Yaz geldi diyebiliriz; bugün hava sıcaktı, yanında nem de bedava!

* Dün gece kendimi çok yorgun hissettim ve film seyretmek istediğim halde, uykulu gözlerle bir iki videoya bakıp yattım. Güya, sabah erken uyanırım nasılsa, o vakit seyrederim diyordum, uyanınca üstümdeki sersemliği atamadım. Sanırım, havadaki polenlerin aniden  çok fazlalaşmasından etkilendim, son günlerde açık havada uzun süre vakit geçiriyorum ve her seferinde boğazımda gıcık bir öksürük oluyor. Bu yaşa kadar polen alerjisi bilmezdim, bu sene olacağı tuttu.

** Sabah erkenden, henüz kahvaltıyı hazırlamaya bile başlamamışken, yandaki arsadaki kaya delici dan dan dan dannn sesleriyle yine çalışmaya başladı. Şimdi sabahın köründe bu yüksek takırtıya sinir olmamak elde değil ve fakat sabrediyoruz. Çünkü, oraya yüksek bir apartman değil,  belediye tarafından üç katlı bir  çocuk yuvası yapılmak üzere temel kazılıyor. Yıllardır boş duran arsa sonunda dolacak belki, ancak güzel bir amaçla.   

*** Öğlene doğru pazara gittim geldim, bu hafta pazar bana nedense biraz keyifsiz geldi. Sanırım, pazarcıların her zamanki esprili satış nidaları eksikti, belki de keyifsizlik hissimin nedeni budur. 
Öğleden sonra mahallemizin elektriği kesildi, iki saat gelmedi, genel bakım mı varmış neymiş? İnternette bir yerlerde yazıyor da haber veren yok, nedense?

Aa! Ben neler yazdım bugün? Bulun bakalım üç güzel şey nerede?


Dip Not:
Bu tekneleri seyretmesi güzel ama, değil mi?

6 yorum:

  1. kepçe beynimi deliyor her gün ama ne kadar sağlammış burada zemin. adamcağız koskoca kayaları deleceğim diye bir haftadır helak oldu. ben bittim, o bitmedi. zor işi valla. pazar bu hafta tatsızdı evet. sıcaktan herhalde, satıcılara da erkenden rehavet çökmüştü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanıyorum ki, artık kazmaları bitti ve umuyorum ki yanılmıyorumdur. :))
      Evet, zemin sağlammış şekil 1 a'da görüldüğü üzere, çok şükür. :)
      Olabilir sıcak bunaltmıştır onları da...

      Sil
  2. yanıt veriyorum şekerim: yan arsada anaokulu olacak, teknelerin fotoğraflarını çektiğine göre sahile yürümüşsün ve yaz geliyor :)
    gerçi benim gibi bir kışsever için yazın gelmesi pek de güzel değil ama neyse :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tekne fotoları Burgaz sahilindendi, byu yazıyı yazdığım gün sahile inemedim(di).
      "Yaz geliyor" bilgisi benim için betondan ibaret şu şehirde, nem ve sıcakla koşut bir haberi doğruladığı için hiç güzel değil, ne yazık ki...

      Sil
  3. Polenler bu aralar beni de mahvetti, burnum tıkanıyor, boğazıma bir şey takılmış gibi oluyor, o arada en az 10 kez hapşu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilciğim, aman hiç sorma! :(
      Bu sene tüm doğa birden ve hep birlikte canlanınca polenler de çıldırdı sanırım.

      Sil

Hoşgeldiniz!