10 Ocak 2022 Pazartesi

10 Ocak Pazartesi

 Hava kaplıydı bugün, biraz çiseledi, öğlen saatlerinde bulutlar azıcık aralanır gibi oldu. 

* Dün gece uykuya dalamadım bir türlü, gece az ve dinlendirici olmayan bir uykuyla geçti, sabah erken uyandım. Haliyle biraz müzik dinleyip içimi rahatlamak istedim. Dün bir arkadaşımın gönderdiği hüzünlü başlangıçlı, enerjik sonlu klasik müzik parçası imdada yetişti. Genç yeteneklerden Jamal Aliyev yorumluyor, şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Olten Filarmoni Orkestrası eşliğinde, Elgar'ın  Viyolonsel Konçertosu'nun I. Bölümü, burada. 

** Kahvaltıdan sonra  Aile Hekimliğine gitmek bahanesiyle yürüdüm. Annemin biten ilaçlarını ve kendim için "aşı hakkınız vardır" notunu gördüğüm için grip aşısı yazdırdım. Meğer 65 yaş altının grip aşısı ödenmiyormuş, sadece kronik hastalığı olanlarınki ödeniyormuş, hatırladığım kadarıyla geçen sene böyle değildi. O zaman hak dedikleri nedir? İstersem eczaneden alıp yaptıramayacak mıydım ki?
Neyse artık fazla söz gereksiz, "hikmetinden sual olunmuyor" derdi bir türkümüz yanlış hatırlamıyorsam.

*** Akşamüstü yapmam gereken işler bitince yine dizi izleme konumunu aldım. Artık son sezondayım, bitecek ve ben arkadaşlarımdan ayrılacağım gibi hissediyorum.



Dip Not:
Bu küçük kızlar kim dersiniz?
Bugün doğum gününü kutladığımız kardeşimle bendeniz tabii ki! 
Canyoldaşım, en iyi arkadaşım, bacım 🧿
Nice mutlu senelere 🎂

4 yorum:

  1. aşı olayına şaşırdım bir taraftan, diğer taraftan hiçbirşey 5 saniyeden daha fazla şaşırtmıyor beni bu ülkede ne acı!

    kızkardeş iyi ki doğmuş, nice yaşları olsun :). yine şahane bir fotoğraf. yine çok şeker bir ekmekçikız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaşırmamak ne fena bir şeymiş aslında! Normal olmak istiyorum, düzenli, doğru dürüst. Yaşadığım yer de öyle olsun arzusundayım. :)

      Teşekkürler bacım adına, ileteceğim. :)

      Sil
  2. Ya sizin çocukluk fotoğraflarınıza bayılıyorum, öyle şirinsiniz ki :) Hep böyle sımsıkı sarılmalı olsun günleriniz, iyi ki doğmuş kardeşin, nice yaşları olsun.
    Elgar'ın çello konçertosu denince aklıma hep "jackie and Hillary" filmi geliyor. Jacqueline Du Pre'nin yaşmaöyküsü nasıl oturmuştu içime.
    Abla olmanın faydaları ben beleş oldum grip aşısını :) Zaten bulunmuyor da eczanelerde, bizim memlekette her şey göstermelik. İki senedir bir zatürre aşısı bulup paramla yaptıramadım. Yarın 5. aşıya gideceğim bakalım, umarım fazla yan etkisi olmaz.
    Günün güzel olsun bacım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. itiraf ediyorum, ben de bizim çocukluk fotoğraflarımız çok severim. :))
      Güzel dileklerin için teşekkür ederim cancağızım. :)

      Jacqueline Du Pre, nasıl da genç bir kayıptır, ben de o filmden çok etkilenmiştim. Bir kayıt vardır, ışıltısının zirvesindedir ve Elgar'ı çalar, unutulmaz. Buldum buldum, şuraya ekliyorum linki : https://youtu.be/OPhkZW_jwc0

      Aşın şifa olsun, umarım sarsmadan geçirirsin sonrasını.
      Kucaklıyorum. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!