Bugün güzel bir yaz günüydü.
* Dün geceki nemli sıcak ve aralıklı uykudan sonra sabah erkenciydim. Biraz müzik dinledim, biraz egzersiz yaptım, ardından kısa bir yürüyüş yapıp mahallemizdeki börekçi teyzelerden ( o küçük, sevimli dükkanın adı böyle değil tabii, Arzum börek, ama bizim aile içinde böyle tanımlanır oldular ) bir kutu börek aldım.
** Annemle kısa bir kahvaltı yaptık, sonra kardeşim bizi kapıdan aldı, ver elini Bostancı iskelesi.
Bugün büyük gün, iki seneden sonra annemi ilk kez küçük dayımların evine Heybeliada'ya götürüyoruz. Büyük dayım ve kuzen Z. Abla da geliyor.
Pandemi nedeniyle ortanca dayımın geçen seneki cenazesinde bile hepimiz bir araya gelememiştik. Bugünün anlamı hepimiz için başka.
*** Ailenin buluşma nedenlerinden biri Malatya usulü ayva yaprağı sarması yemek. Gerçekten yemek bahane, asıl anlamlı olan bir arada olabilmek.
Yemek, meyve, kahve, çay, ne olsa hepsinin tadı sağlıkla bugüne ulaşmaya şükrederek artıyor.
Dönüşte hepimizde bir mahmurluk, artık yemekten mi, sıcaktan mı, yoğun duygulardan mı, bilinmez.
Dip Not:
Dönüşte Bostancı iskelesi,
Vapur ada yolcularını beklemekte,
Bizim motor iskeleye yanaşıyor,
Fotoğrafın altında bugünün müziklerinden biri sizi bekliyor. Belki de burada...
Hiç duymadığım bu yemeğin ne olur bir fotoğrafı!!! Çok merak ettim - imza Oburiks :)) Nasıl güzel masmavi bir gökyüzü! Deniz de masmavi sanki ya da ben öyle görmek istiyorum....
YanıtlaSilDün rüzgar poyraza dönünce gökyüzü berraklaştı, C.ciğim.
SilAyrıca, hava ve deniz ısındığından mı, müsilaj temizleme faaliyetleri biraz işe yaradığından mı bilemiyorum, deniz de fena değildi. Yine de yer yer müsilaj vardı, özellikle adalar civarında.
Yemek fotoğrafı için özür dilerim, hiç aklıma gelmedi çekmek. Gelecek defa, çekeceğim, söz! :)
oooo gerçekten özel bir günmüş...annene de size de dayınlara da iyi gelmiştir bu buluşma eminim...bu salgın acıları da paylaşmamızı engelledi, mutlulukları da ne yazık ki...
YanıtlaSilHaklısın Şulem, gerçekten hepimize çok iyi geldi. Bir nefes, bir huzur, iyilik hali... :)
Silİnternette baktım ayva yaprağı sarmasına, tadı nasıl bir farkı var mı diğerinden?
YanıtlaSilYazan: Meraklı bir dost :)
Meraklı dost Serpilciğim, :)
SilBugün Ekmekcikız'da anlattım bu yemeği. Bunca senedir aklıma gelmemiş nedense. :))
Tadı farklı evet, alıştığımız etli ya da zeytinyağlı asma yaprağı sarmasından çok değişik bir lezzet. :)