Fotoğrafı koyduktan sonra öğrendim, o nedenle yanıltıcı olmamak için bu notu üste ekliyorum.
Mahallede gezerken alt sokakta gördüğüm ve kokinadır herhalde dediğim bu bitkinin adı, internette yaptığım araştırma doğru ise Solanum capsicatrum / Kudüs kirazı / Kış kirazı imiş.
Asıl önemlisi, bitkinin meyveleri hafif zehirli imiş, aman dikkat!
Diğer taraftan yılbaşında kokina adıyla satılan dikenli demetler tek bir bitki değildir.
Tavşan memesi adıyla bilinen kırmızı meyvelerin adını bilmediğim başka bir dikenli bitkinin dallarına sıkı sıkı bağlanmasıyla oluşturulurlar.
Bugünlük bu kadar amatör botanik bilgisi yeter sanırım.
Kokina doğadaki haliyle,
Kısalan günlerin içindeki gülümseme,
Nasıl güzeller. Ormana gittiğimiz dönemlerde kulübenin hemen aşağısında kokinalar olurdu. Coffee'yle yürüyüş yapıp bir iki dal kesmeye gider, gözyaşı damlası gibi yaprakların üstünde biten bu kıpkırmızı hallerine hayran kalırdım.
YanıtlaSilValla acele edip, araştırmadan biraz eksik bir resim altı yazısı yazmışım.
SilBulabildiğim gerçekleri yazının üstüne ekledim. :)
kokinanın doğal halini hiçi görmemişim ben galiba. olabilir mi böyle bir şey yahu?
YanıtlaSilKokinanın doğal hali pek yok zaten şekerim. Yazının üstüne eklediğim notta biraz anlattım. :)
SilAy diyecektim bu kokina değil diye ama çok acaip bişey oldu, sen yazdıysan doğrudur diye düşündüm :))) Kokina da zehirli değil midir Ekmekçim?
YanıtlaSilSen doğru bildiğinden şaşma C.ciğim, bazen böyle hatalı bilgi aktarmış olabiliyorum demek, istemeden de olsa. :))
SilKokina da zehirli olabiliyormuş, insanlar için. Zaten yenecek bir albenisi de yok bence. :)