Bugünün anlatmaya değer faaliyetlerinin ilki Mahir Ünsal Eriş'den Gaip'i bitirmem ve Acaip'e başlamam oldu.
Öğleden sonra geçen sene, 2023 Cannes Film Festivalinde, Vietnam'lı yönetmen Anh Hung Tran'a En İyi Yönetmen ödülünü kazandırmış olan La Passion de Dodin Bouffant / Şeflerin Aşkı filmini izledim.
Yemek kültürü ve Fransız mutfağı meraklılarının ilgisini mutlaka çekecek, son derece estetik görselliği olan bir film izlemiş oldum. Başrollerden birinde Juliette Binoche'un olması da cabası.
İçimde bir miktar mesafe kaldı filmi izlerken, kurulan sofralara, pişen yemeklere bakarken. Bu duygunun tanımını annemin deyimiyle "değişik" olarak yapabilirim.
Bazı ikililer çok yakışıyor bence,
Karpuz peynir, üzüm ceviz, şeftali tarçın...
Sizin sevdiğiniz?
Tuhaf ama: beyaz peynir vişne reçeli :) üzümü leblebiyle severim, süt kurabiye hihi
YanıtlaSilAcaip’te Gaip daha iyi anlaşılıyor..
Biliyorum senin bu sevgini C.ciğim. :) Bunun Ayvalık'ta lor peyniriyle karadut reçeli versiyonu var. :)
SilAcaip evet Gaip'e açılım sağlıyor, yavaştan anlıyorum. :)
Aaa evet konuşmuştuk ben de şimdi hatırladım :)) Ben kötü yaşlanıyorum yahu kafa kalmadı hiç..
SilYok yahu! Ne yaşlanması? İnsanın zihni meşgul ve dolu olunca, olur öyle. <3
SilKarpuz-beyaz peynir, üzüm- beyaz-peynir, yazın işyerinde en güzel öğlen menüsü:)
YanıtlaSilBu sıcaklarda evlerde de en güzel öğlen menüsü bu aslında. :)
Silkarpuz peynir, beyazpeynir-çilek reçeli, elma-tarçın :)
YanıtlaSilGaip de Acaip de bitti diye üzüldüğüm kitaplardı. Keşke yine yazsa, yine okusak :)
Ooo! Şule hanımdan da beyaz peynir eşlikçisi çilek reçeli geldi. :)
SilBen şimdilik Acaip'le idare ediyorum, henüz. :)