14 Nisan 2024 Pazar

14 Nisan Pazar

Bu sefer değişiklik yapalım dedim kızıma, Suadiye sahilinden biraz öteye uzanalım. O zaman yaygı alalım, piknik yapalım önerisini getirdi çiçeğim.
Önce yine Suadiye'ye yürüdük, trenden Süreyya Plajı istasyonunda indik,  piknikte yemek üzere sandviç, meyve ve su aldık, Maltepe sahil parkına yürüdük.

Parka yaklaştığımızda parkta piknik yapmayı düşünmek konusunda tek akıllının biz olmadığımızı, kızımın deyişiyle Anadolu yakasının % 80'ninin  aynı fikirde olduğunu gördük. Neyse ki, onca kalabalığın kendine yer bulabileceği, oturabileceği, yürüyebileceği kadar kocaman bir alan söz konusu olduğu için, biraz yürüdükten sonra örtümüzü serecek bir ağaç altı bulduk. 

Şöyle bir rahatça oturduktan sonra, ayakkabılarımızı çıkardık çimlere bastık, sandviçlerimizi yedik karnımızı doyurduk, biraz deniz seyrettik, biraz çimlerin üzerinde uzanıp ağaçları ve gökyüzünü seyrettik, iki saate yakın zamanı öylece geçirdik.
Dönüşte trene binmek üzere Maltepe istasyonuna yürüdük, Suadiye'de indik, hafif bir oksijen çarpması hissiyle eve yürüdük. 



Bu sene erguvan seyri bakımından şanslı başladım,  Maltepe parkının bir kaç sene önce dikilen erguvan fidanları artık bolca çiçek açacak erişkinliğe gelmişler, o güzelim çiçekleri keyifle seyrettik.

5 yorum:

  1. Buralarda piknik yapma niyetiniz varsa, Maltepe değil, İdealtepe tarafını tavsiye ederim; yani bizim mahalleyi. Kesinlikle daha sakin oluyor :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek defa İdealtepe'ye gelelim diyeceğim ama yolculuk yakın. En iyisi kızımı yolcu ettikten sonra seninle orada buluşalım. :)

      Sil
  2. ay o ne güzel açmış öyle, şenlik gibi :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!