24 Mayıs 2023 Çarşamba

24 Mayıs Çarşamba

Erken uyanmışken tekrar uyuyamıyorken en iyisi biraz müzik dinlemek. Bu sabah aklıma Dire Straits'den Sultans of Swing düştü, epeydir dinlememiştim. Otomatik çalma açıkmış, oradan oraya savurdu beni, şu akıl küpü algoritma. Sonunda kapanışı Mad About You ile yaptık. Ben Sting'den bir Mad About You biliyordum, bu aynı isimli başka şarkıymış. Tanıştığımıza memnun oldum dedim, iki üç sefer dinledim. 
Buyrunuz dinlemek isterseniz, Hooverphonic'den Mad About You burada.

Sabahın iki saatini mutfakta geçirdim. Artık mevsimidir dedim, bahar pilavı yaptım.
Bahar pilavı şu: Enginar (iki üç adet, küçük doğranmış), iç bakla ve tanelenmiş bezelye (birer avuç dolusu), Bol yeşil soğan, dereotu, maydanoz, taze nane (doğranmış), iki baş kuru soğan (salata soğanı biçiminde doğranmış) ve pirinç (pilav olunca, haliyle)
Soğanları zeytinyağında çevir, suda beklemiş ve yıkanmış pirinci ekle, kavur. Sırayla enginarı, bezelyeyi, baklayı ekle kavurmaya devam et. Yeterince kavrulunca suyunu ekle, yeşilliklerini ekle, tuzunu ayarla. Önce harlı sonra kısık ateşte pişir, altını kapat bırak demlensin. Sonra afiyet olsun.




Öğleden sonra Suadiye'de S.ciğimle buluştuk, o çay içti ben kahve. 
Zamanımız geniş değildi pek, kısa kısa sohbetler ettik, biraz hasret giderdik.
Karşı yolcusu arkadaşıma el salladıktan  sonra, gelmişken sahile indim, adalara baktım, yerlerinde duruyorlardı, ohh dedim, eve döndüm.

10 yorum:

  1. ay ne güzelmiş bahar pilavı. tez zamanda denemeli :) afiyet olsun canım benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel olur gerçekten, yaparsan sana da afiyet olsun. :)

      Sil
  2. Bakla sanırım yiyemediğim tek sebze, diğer malzemeler nefis tat katar pilava. Bu mevsimde enginarı taze bakla ile pişirir annem, ben sadece bezelye ile.
    Elinize sağlık, bol yeşillikli nefis bi tarif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağız tadı ve sevmek farklı olabiliyor, ben de annenizden tarafım Mehtapcığım, enginara iç baklayı çok yakıştırırım. :)
      Teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Bahar pilavını bende çok severim ve yaparım. Çok güzeldir, zamanı da geldi
    en kısa zamanda yapıp yemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam zamanı Buketciğim, geçen haftadan beri aklımdaydı, sonra aklımda kalacağına midemizde olsun dedim ve yaptım. :))

      Sil
  4. Pilavı bende mısırlı çok seviyorum ama evde kimsecikler sevmiyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden mısırlı ve havuçlu yapardım pilavı, çocuklar severdi. :)
      Çok seviyorsanız, kendiniz için bir kişilik pişirin bence, neden olmasın?

      Sil
  5. Ne güzel bir şarkıdır o Sevgili Okul Arkadaşım, iyi ki Dire Straits'le tam da olmamız gereken ve şahane bir yaşta karşılaştık der başka da bir şey demem:) Yok yok... hakkını teslim ederek şunu da yazıvereyim şuraya: Onlara yetişmiş ve en avare yaşta onlarla buluşmuş olmak Tanrı'dan alabileceğimiz en güzel armağandı bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şarkılar sayesinde, elde var teselli ikramiyesi diyoruz Sevgili Okul Arkadaşım. :))
      Belki başka nesillerin başka "teselli ikramiyesi" listeleri vardır, ama benim dün sabah arka arkaya dinlediğim liste oldukça iyiydi, hatta çok iyi idi. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!