29 Şubat 2024 Perşembe

29 Şubat Perşembe

Artık yılın artık günündeyiz, dört yılda bir gelen bu fırsatı kaçırmıyorum ve yazıya merhabalardan bir demet ileterek başlıyorum. 
Aç parantez ( iki gün önce linkini verdiğim Ferhangi Şeyler oyununu izledim bitirdim, haliyle pek çok lafı yeniden dilime pelesenk oldu ) kapa parantez.
İzlediğim versiyon 1993 yılına aitmiş, oyunun Ferhan Şensoy'un günlük gazeteleri okuyup yorum yaptığı bölümünde adı geçen S. Demirel, E. İnönü, M. Yılmaz, T. Özal da  tıpkı yazarın kendisi gibi çoktan toprak oldu. Oysa o replikler havada uçuşmaya devam ediyor. Hayat, ne tuhaf...

Bu sabah kızımı Ankara'ya yolcu ettim; üniversitesini, arkadaşlarını özlemiş, bir kaç gün hasret giderip dönecek. Birlikte olmaya alışınca üç gün bile ayrılık gibi geliyor.

Şehirleri yürüyerek gezme konusundaki video izleme çalışmalarım devam ediyor, son olarak Atina'yı gezdim, gördüm ve fakat henüz Atina'da hiç bulunmamış olmaklığım nedeniyle, bu yürüyüş Edinburgh ve Prag kadar nefes kesici gelmedi. Yine de hoştu, memnunum.



Dün akşamüstü yürürken gördüğümüz gökkuşağı esintili bulut aşağı yukarı böyleydi,
Telefonla çektiğimiz fotoğraflar bir türlü gerçeğinin etkisini yansıtmadı, ne yazık ki.
Bir fikir vermesi için, olduğu kadar artık...

6 yorum:

  1. "aç parantez-kapa çok gereksiz 3.parantez", "pırasa 500! e pıs kısmını alayım rasa'sı kalsın" "bugün evden çıkasım yok ca cubbab cubab cubab" gibi ne çok şey var benim de hâlâ kullandığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bu pırasa 500'e kısmını kaçırmışım! Kim bilir onun yerine ne ekledi? :))

      Sil
    2. "pıs" değil, pır" tabii :)
      bir de yine hayat pahalılığı anlatırken "kalkan 15001 demek daha kalkmayan balıklara yöneleceğiz" kısmı vardı :)

      Sil
  2. Bu ışığı biz de gördük ve uzun uzun seyrettik. Annem fotoğraf da çekmeye çalıştı ve çok hayıflandı hayal ettiği gibi olmayınca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. a ne güzel, gördüğünüze sevindim Z.ciğim. Seyretmesi çok hoştu, gizemli bir hali vardı ve evet fotoğrafı çekilemiyordu. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!