3 Mart 2024 Pazar

3 Mart Pazar

Geçtiğimiz haftaya  hava ısınıyor, bahar geldi haberleriyle başlamıştık, ancak hafta sonu hiç de öyle olmadı, epey ters köşe olduk. Bugün de hava gayet kapalı ve serindi, sabah  sis vardı, yerleri ıslatacak şekilde yağdı sanırım ve sonuçta gün içinde hava kış soğuğu demesek de bahar ılıklığı da değildi. 

Öğlende dışarı çıktığımda, sahilde sis vardır düşüncesiyle, her zamanki yürüyüş yollarımdan farklı olarak minibüs caddesinde ve ona paralel yürüdüm, Kazasker civarında dolandım, değişiklik oldu.
Şermin Yaşar'ın son kitabı/ilk romanı "Söyleme Bilmesinler"i aldım, kuruyemişçiye uğradım, ilk kez uğradığım bir çiçekçiden saksıda sabah taze gelmiş kır papatyası aldım, eve gelince balkondaki saksılardan boş olan birisine diktim, suladım; baharımız şen olsun.

Akşamüstü MUBİ'de Sofia Coppola'nın filmi "Priscilla"yı seyrettim.  Daha farklı bir şey seyretmeyi beklediğimden mi, yoksa zaten kısmen bildiğimiz bir hikaye olduğundan mı emin olmamakla birlikte bu "karanlık" peri masalından çok fazla zevk almadım.
Kim bilir belki de  dün geceden beri geçmeyen baş ağrımın ve annemin yine oynayan tansiyonuna aklımın takılmış olmasının da filme kendimi verememekte etkisi olmuştur.



Taze papatyalar yeni saksısında büyümeye hazırlar...

10 yorum:

  1. Papatyaa, en sevdiğim. Dün gece yağmur fışkırınca bugün hava bozar demiştim ama sabah pırıl güneşe uyandık. Uzuun bir yürüyüş iyi geldi, mevsimin ilk badem çiçeklerini de görmüş oldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağmurdan sonra bahar güneşinde yürümek, bahar dalı görmek, ne hoş keyifler bunlar. Yaşasın bahar! :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Ben de bayılırım papatyaya, bakınca insanın içi ışıldıyor. :)

      Sil
  3. canım benim, kafanın içi bir dünya iken, ne okuduğundan ne izlediğinden bir şey anlamıyorsun bazen...
    papatyalar ne güzel olmuş, ben de bugün kendime çiçek alayım bari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh işte, biliyorsun Şulem, mücadeleye devam... :))
      Ne çiçek aldın bakiim?

      Sil
  4. Papatyaları her sene alıyorum bahçeye ekiyorum ama bir daha ki seneye nedense çıkmıyor. Artık bu fideler bile sezonluk olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten, pek çok saksı çiçeği bir sezon dayanıyor ve bitiyor. Bizim apartmanın bahçesine pandemide Bodrum papatyası (sarı olanlardan) ekmişlerdi, onlar dayandı neyse ki. :)

      Sil
  5. böyle canlı güzel papatyalar görmeyeli uzun zaman olmuştu :))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!