EKMEKCİKIZ NE YAZMIŞ?

4 Mart 2024 Pazartesi

4 Mart Pazartesi

Dünkü geçmek bilmeyen baş ağrımın sebebi çöl tozlu güneyli rüzgarlarmış. Şimdi bu cümleyi kızıma söylesem, eminim "nereden biliyorsun? uydurma!" derdi. Bence öyle, zira insan yaş aldıkça havadan nem kapmaya başlıyor, havadaki nem ve basınç değişiklikleri, rüzgarın estiği yön bünye üzerinde etkili olmaya başlıyor.
Bugün  serin ve kapalı havayla güne başlarken baş ağrım geçmişti, öğleden sonra hava ısınınca yeniden yandan yandan yarım ağrı yerleşti. Neyse işte...

Sabah sabah bir çok işi art arda ve birarada yapmaya çalıştım; bankaya para yatırılacak, internetten ödeme yapılacak, annemin ilacı için eczaneye uğranacak, tansiyonu kontrol edilecek, teyzemin hastane işleri soruşturulacak, dayıma bilgi verilecek filan derken, pilatese gitmek üzere evden çıkarken spor giysilerimin olduğu çantayı almayı unutarak çıkmışım. 
Sonra olanları Ekmekcikız'da anlattım, meraklısı için burada. 

Bugünün bonusu sabah treniyle Ankara'dan yola çıkan kızımın akşamüstü eve getirdiği yarım Ankara simidi oldu. Aslında iyi bir İstanbul simidini  hiç bir simide değişmem de, kızım getirmiş, hemen afiyetle yedim.


Bahar dalı Mart 2019'dan günümüze  geliyor...
Nerede o eski baharlar diyelim, yeri gelmişken...

10 yorum:

  1. ankara simidi, benim gibi istanbul simidi aşığını bile etkisi altına altı yıllar içinde, itiraf etmeliyim :) afiyet olsun şekerparem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım. :)
      Kızımın eski mahallesinde bir fırında tereyağlı simit yapıyorlardı, onun tadı daha bir başkaydı, sabah önünde kuyruk olurdu. :)

      Sil
  2. Ankara simidi der saygı duruşuna geçerim :) Neyse ki eve yakın bir fırın tıpatıp aynısını yapıyor, zaten adı da Ankara Simitçisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh, bir Ankaralıdan başka tepki beklenmez zaten. :)
      Bizimkinin kağıdında da Ankara Simitçisi yazıyordu, zincir mi oldu acaba? ;)

      Sil
    2. Yok, bizimkini bir öğretmen arkadaş oğluna açmıştı. Kendisini hiç sevmezdim ama bu nedenle medyun-u şükranım :))

      Sil
    3. Yaşasın Ankara simiti! :))

      Sil
  3. Samsun simidini tek geçerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç hatırlayamadım inanın Sevgili Okul Arkadaşım, ne desem yalan olacak. Umarım kısmet olur ve tadılacaklar listesinde karşılığını bulur. :)

      Sil
  4. benimde tam iki kaşımın arasına yerleşir o havalarda ağrı:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amann! Hiç lazım değil ama, oluyor işte. :(

      Sil

Hoşgeldiniz!