Bu sabah göz için son tedaviye giderken, güya daha erken çıkacaktım ki, sıcağa kalmayayım. Olmadı. Hatta her zamankinden on beş dakika geç gittim, dönüşte havanın rutubetli zamanına mı rastladım nedir, adımlarım ağırlaştı. Kendimi eve atıp soğuk suyla serinledim.
Kaç zamandır ekmek yapamıyordum, mayamı sakladığım kavanozu beslemek için buzdolabından çıkarırken elimden kaydırıp, kırmıştım. Geçen hafta sonu kardeşimden yıllar önce ona verdiğim mayanın bir çeşit yavrusunu alınca, ohh dedim. Bir kaç gündür onu besleyip büyütüyordum, dün hamur yoğurdum, bugün kalıba aktardım, şimdi fırında pişiyor.
Bugünün diğer faaliyeti bamya turşusu yapmaktı.
Hafta başında kızımın İznik'ten getirdiği minnoş bamyaları yemek yapmıştım. Çiçeğim "ay anne bamya turşusu da yapsan!?" deyince ve de bu haftaki pazarda uzun Bodrum bamyalarından bulunca hemen aldım ve bugün onları ayıklayıp, kavanoza yerleştirdim.
Denemenizi öneririm, pek leziz oluyor.
Tarif isterseniz, daha önce yaptığım ve bugün açıp baktığım tarif burada.
Yarım kilo bamya almıştım, bir büyük bir orta boy kavanoz oldu.
Sıkışık yerleştirmedim ve daha büyükleri büyük kavanoza, daha ufakları orta boya kavanoza koydum.
hahaha, bamya ve ben! almayayım, alana mani olmayayım :)
YanıtlaSilŞekerparem, ama çok faydalı bir sebze kendisi! :)) desem de kanmayacaksın sanırım. ;)
Silbamya turşusu mu????? hiç tatmadım!
YanıtlaSilBodrum'da yapıyorlar, ben de oradan öğrendim, olsun da bir tattırayım sana. :)
Sil