EKMEKCİKIZ NE YAZMIŞ?

14 Temmuz 2025 Pazartesi

14 Temmuz Pazartesi

Öğlene doğru eve dönerken sıcaktan bunaldım, üff şimdi kim yürüyecek o kadar yolu derken caddede taksi bolluğu dikkatimi çekti. Her zaman ararsın bulamazsın, bulmuşken bineyim bari...
Taksici "tatil ya, yollar boş ama bu inşaat kamyonları asfaltı perişan ettiler" dedi.
Hemencecik düzeltesim tuttu, tatil yarın ama!
O da beni düzeltti, "bugün de yoklar işte, yollar o nedenle boş".
Doğru ya, hafta sonuyla birleştirmişler, dört gün tatil olmuş.

Bir haftadır, günde bir iki bölüm "Var Bunlar" seyrediyorum. 20'şer dakika, başına sabitlenmek gerekmiyor, komik, eğlenceli... Daha ne olsun?
Ben Şulemin önerisiyle başlamıştım, siz buradan başlayabilirsiniz. 

Bugün ayıptır söylemesi imambayıldı yaptım. Böyle klasik bir şey yaptığımda ya da deneysel bir şey de olabilir aslında fark etmiyor, evdeki gurme şef beğenecek mi merakı sarıyor bünyeyi. İlk çatalı alıp, mmmm, derse tamamdır, hele bir de "eline sağlık annecim" gelirse arkadan, oldu bu iş!



Dün soğan turşusu yaptım, kaç zamandır aklımdaydı.
Tatlı mor soğan, sirke, şeker, tuz ve su. 
Yarına hazır olacak, salatalara lezzet verecek. 

8 yorum:

  1. Sen bence harika bir insansın. Bunu soğan turşusu yapıyorsun diye yazmadım. O da var. Ama daha önce konuştuğumuz bir konuyu hatırladım demin blogunu açmadan. İçimden dedim ki Ekmekçikız harika bir insan. Konuşma sırasında söyleyemedim. Şimdi söylüyorum. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Joe'cuğum. <3
      Neydi acaba daha önce konuştuğumuz konu? Gerçi konudan bağımsız, böyle içten bir iltifat almak çok mutlu etti beni, sağolasın. :)

      Sil
    2. Bir kahveye gelin, anlatayım :)))

      Sil
  2. soğan turşusu tarifi istiyorum şekerim. görüntüsü bile cezbedici, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen yazayım:
      2 orta boy tatlı mor soğan (balık soğanı)
      1 su bardağı elma sirkesi,
      1 su bardağı su,
      1 yemek kaşığı şeker,
      1 yemek kaşığı tuz,
      1 yemek kaşığı hardal tohumu,
      Soğanları ince salata soğanı gibi doğradım,
      Su ve sirkeyi birlikte ısıttım, tuz ve şekeri erittim,
      Soğanların üstüne hardal tohumunu ekleyip, karışım ılıkken boşalttım ve kapağını kapattım.
      Buzdolabında iki hafta durabilir, deniyor.

      Sil
    2. yapacağım yarın :)
      sağol tatlım

      Sil

Hoşgeldiniz!