EKMEKCİKIZ NE YAZMIŞ?

22 Mart 2024 Cuma

22 Mart Cuma

Nasıl böyle hızla geçtiğini anlamadığım bir günün akşamüstündeyiz.
Hava sabah güneşliydi, öğlende bulutlandı, öğleden sonra bir saat kadar hızlıca ve incecikten yağmur yağdı. 

Dışarıda bunlar olurken, kuşluk vakti pazar alışverişine çıktım. Dönüşte apartmanın girişinde bir sürpriz bekliyordu; üst katlardan birinden koltuk kanepe taşırken asansörün kapısını zorlamışlar, asansör çalışmıyordu. Asansörcüler gelip tamir yapacaklar diye beklemek yerine, pazar arabasını kızımın da yardımıyla taksit taksit bizim kata çıkardık.

Asıl konu, annemin kaç zamandır gitmek istediği kuaföre nasıl ulaşılacağı oldu. Kuaför uzakta değil, sokağın karşısında, ne var ki asansör çalışmıyor, annem 6 kat inemez, üstelik hiç çıkamaz. 
Kuaföre haber verdim, "şimdilik gelemiyoruz, asansör yapılırsa geliriz". Bir maniniz yoksa annem size gelecek der gibi oldu biraz ya, neyse.
İki saat sonra asansör yapıldı, sağanak yağmur geçti ve annemle sokağa çıktık, karşıdaki apartmanın altındaki kuaföre gidildi, saçlar kesildi, eve döndük.

Bugün pazardan taze mahsul bakla ve araka bezelye aldım. Taze soğan, taze sarımsak ve her çeşit yeşillik boldu. Bahar pazara da geliyor artık.



Feshane-i Amire / Artİstanbul'da açılıştaki sergide bulunan bazı modern eserler halen görülebiliyor.
Sevgi Karay'ın eseri metal obje  onlardan birisi.

8 yorum:

  1. Ben de bugün sultani bezelye yaptım zeytinyağlı, yanında nohutlu yasmin pilav ve bol sumaklı, domatesli roka salatası. Yeşil yüklendiğim pazarın sefasını süreceğim bu hafta. Kış sebzesi sevmeyince bakliyata vurduktu iyi ki geldi bahar, bakla da sırada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh! Tam yeşilin tazenin sefası gerçekten, afiyet şifa olsun. :)
      Kış sebzelerini sevmeyenlere önerebileceğim çözüm çorbasını yapmak ya ada fırınlamak ki bu kış bol bol yaptım, iyi oluyor. :)

      Sil
  2. ne zaman taze sarımsak görsem pazarda, mutlu olurum. sadece sarımsağı lezzet olarak çok sevdiğim için değil, benim için baharın gelişinin müjdecisidir aynı zamanda ,ondan da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Dağlarına bahar gelmiş memleketimin,
      Görüşmecim yeşil soğan göndermiş,
      Karanfil kokuyor cigaram..."

      https://youtu.be/9t_qhm8_QGc?si=Qo_fhAWN0WKhXZYs

      Sil
    2. ya çok enteresan, bu dizeleri yazacaktım aslında ama sonra dedim ki, ay inci tanelerinde her konuda ortaya aforizmalar atan yılmaz erdogan gibi ben de her şeye bir iki dize yazıyorum, bayıyorum belki de insanları :) ama sen yazmışsın zaten, ne de iyi yapmışsın :)

      Sil
    3. Yaa Yılmaz Erdoğan'ın aforizmaları da neymiş?! :))
      Sen şiir yazıyorsun şekerparem, yaz sen hep yaz. <3

      Sil
    4. inci taneleri diye bir dizi var ya, sürekli böyle aforizmalarla dolu konuşuyor orada :) sosyal medyada baya ti'ye alınıyor :)

      Sil
    5. Diziyi biliyorum da Yılmaz'ın aforizması da neymiş ayol! manasında şeytmiştim. :))

      Sil

Hoşgeldiniz!