EKMEKCİKIZ NE YAZMIŞ?

25 Haziran 2024 Salı

25 Haziran Salı

Bu defa buzdolabı servisi verilen saatten önce aramadı ve hatta verilen saat aralığının sonunda geldi. Nerede kaldınız diyerek aramasaydım daha gecikir miydi, bilemeyeceğim. 
Neyse, anacığımın buzdolabının bozulan parçası takıldı, umuyorum bundan sonra sakince çalışmaya devam eder. 
Annem, servis görevlisine "evladım alalı altı sene olmuş, buzdolabı dediğin bu kadar çabuk bozulur mu, eski dolap 25 sene çalışmıştı" diye sıkıladıysa da, "maalesef efendim, böyle oluyor"dan daha doyurucu bir cevap alamadı.

Akşamüstü servis gittikten sonra yürüyüşe çıktım ve bir deneyi yaşadım. 
Bir kaç gün önce iki fotoğraf görmüştüm, birisinde ağaçlı, etraftaki evlerin bahçesi olan bir cadde, diğerinde taş binalar, taş duvarlar ve hiç ağaçsız bir cadde vardı. Aynı güneş altında iki caddedeki ısı farkları fotoğrafların üzerine kaydedilmişti. 
İşte, bizim alt sokaktan minibüs caddesine doğru yürürken, köşedeki bir evin önünde o fotoğrafın gerçek olduğunu denemiş gibi oldum. Ev üç katlı, bahçesinde ağaçlar var, sokakta ağaçlar var ve karşı köşedeki apartmanın bahçesindeki ağaçların gölgesi de oraya düşüyor. Ohh! Püfür püfür dedikleri bu işte. 



Sıcaktan bunalmış, lastik veya saç tokası ararken kızımın çekmecesinde bulduğum "köpekli" toka,
Çook yıllar önce bu toka, çeşitli boy ve renklerde de olurdu, kız çocukları arasında pek popülerdi. 
Biz de eğlencesine markasını söylemez, köpekli toka derdik. 

8 yorum:

  1. ay bu köpekli tokadan bende de vardı :)

    deneyin de pek yerinde ve doğru. şu ağaçları kesip yerine beton ve upuzuuuun binalar diken kafalarımıza!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Agatha imiş markası. :))
      Kafalarımıza güneş geçiyor zaten, bakalım dahası ne olacak? :(

      Sil
  2. Bu deneyi her seferinde içim sızlayarak yaşıyorum caddede gördüğüm her ağaca sarılıp tesekkür etmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yanlarından geçerken dokunuyorum, çoğu zaman. :)

      Sil
  3. Benim de buzdolabımla başım dertte... Minicik bir elektronik parçayı bulamıyoruz. Buzdolabına da hak veriyor ona kızmıyorum, kızdığım servis; ne yani diyorum 25'yaşında olunca dolap çöpe mi atmak gerek. Umudum kolunda altın bilezik olan bir buzdolabı tamircisi bulmak Sevgili Okul Arkadaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolapları ne yapsın, kızılacak olan onlar değil Sevgili Okul Arkadaşım, üretici firmalar ve onların politikaları öylesine tüketim odaklı ki maalesef, sağlam, uzun süre dayanan eşya yapılmaz oldu. :(
      Tamir konusunda sorun daha çok üretimden kalkmış parçalar başlığı altında toplanıyor. Bir çıktıcıda bulacaksınız da yapılacak da...
      Umarım altın bilezikli bir tamirci bulursunuz. :)

      Sil
  4. Bizde de buzdolabı sorunu var bu sıra :))) retro deme; annen haklı, nerde o eski eşyaların kalitesi.. şimdikiler hemen cort. bizimkinin sorunu ankstre olması, almanlar aşırı seviyor bu ankstre ürünleri, o kadar mantıksız ki.. gömülen dolabın ayağı kırılmış, dengesi bozulan dolap içindeki gömülü buzdolabını milimlik eğmiş, gözle görünmeyen bu eğim buzdolabının hasas bir parçasını bozmuş ve dolap cort.... Normal dursa gömülmese ne olacak yahu anlamıyorum bu almanları an-la-mı-yo-rum. buzdolabı ayıp bir şey midir ya da çirkin midir, ille dolap içine saklayacaklar....
    Toka çok ttlııııı, hiç görmemiştim keşke yine olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Retro demeyeceğim şekerim, çünkü değil. :)) Vardır ona da takılacak bir kulp da şimdi takmayayım. ;)
      Ankastre beyaz eşyaya ben de gıcığım, sadece Almanlar meraklı değil bence, bizde de özellikle yeni evlerde veya yenilenen evlerde ankastre ürün marifet sayılıyor.
      Tokanın markası Agatha, bilmiyorum halen üretiliyor mu? :)

      Sil

Hoşgeldiniz!