1 Haziran 2024 Cumartesi

1 Haziran Cumartesi

Yeni başlayan ayın ilk günü hafta sonuna denk gelince, sanki eski ayın uzatmasındayız yeni ay henüz başlamadı hissine kapılıyorum, bugün olduğu gibi.
Takvime göre yaz mevsimi Haziran'la başlıyor ya, bu sene gerçekten de öyle oldu, yaz bugün başladı. Son senelerde  adet olduğu üzere, yine baharı belli belirsiz yaşayarak yaza geçiverdik. 
Dün gece uyurken üzerimdeki battaniye fazla gelmiş olacak, ter içinde uyandım. Sabah olunca battaniyeyi kaldırdım, yıkadım, Şimdi artık pike örtmek zamanı.

Öğleden sonra fırında kabak mücver yaptım. Malzemeyi (kabak, havuç, kırmızı biber, beyaz peynir) rendele, (maydanoz, dereotu, nane, yeşil soğan, sarımsak) doğra, (yumurta, yoğurt, yağ, un) karıştır, tepsiye yerleştir derken epey el oyalıyor aslında. 
Annem piştikten sonra sıcak fırında beklet, içi iyice pişsin dedi. Aslında onun isteği çıtır çıtır bir şeyler olsun, ancak bu kadar sebze ve yeşilliğin içinde olduğu bir yiyecek pek çıtır olamıyor. Bakalım, beğenilecek mi?

Fırındakinin pişmesini beklerken Crown'dan bir bölüm daha izledim, bu defa doğru sırayla gidiyorum neyse ki...



Balkondaki saksıdan sabah topladığım naneler,
Böylece mücverin içindeki yerlerini aldılar.

7 yorum:

  1. 10 derecelik sellere kapılmış münihten üşüye üşüye okuyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy! Ne desem bilemedim. Kızımla konuştum az önce, o da şikayetçi, Brüksel dün Kasım ayı gibiymiş, soğuk ve yağmurlu. :(

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Aslında tam olarak mücver dememeli belki, fırında pişiyor ya. Ama malzeme aynı, sonuçta. :))

      Sil
  3. ben de bu hafta yapayım mücver, buzlukta, geçen seneden dolaba kaldırdığım kabak rendeleri var, bitsinler artık, yenileri bahçeye ekildi bile netekim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo! Hazır malzeme ile en güzeli, kabak rendelememek, hazırdan yapmak konunun yarısının bitmiş olması demek zaten. :)

      Sil
    2. yaz sonu bahçedeki kabakları rendeleyip kaldırıyoruz buzluğa hem lojmanda hem burada. çok rahat oluyor gerçekten

      Sil

Hoşgeldiniz!